Kuka?

Olen Olli Leppänen, intohimoinen laskettelija, joka hurahti vapaalaskuun noin viisitoista vuotta sitten. Innostus oli melko täysivaltainen ja hyvin nopeasti löysin itseni tilanteesta, jossa työt, vapaa-aika ja muu elämä järjestettiin laskemisen ehdoilla. Moneksi vuodeksi tavoitteeksi muodostui laskea vähintään 100 päivää kaudessa niin hyvällä lumella kuin mahdollista. Käytännössä tämä vei minut pitkiksi ajanjaksoiksi viettämään kausia mm. Japaniin, Alpeille ja Norjaan. 

Näiden vuosien aikana opiskelin omatoimisesti lumiturvallisuutta niin teoriassa kuin käytännössä. Pidemmät oleskelut eri alueilla mahdollistivat lumiolosuhteiden seuraamisen ja havainnoinnin erilaisissa ilmastoissa ja eri vuodenaikoina. Omatoimisen opiskelun lisäksi suoritin eri organisaatioiden lumiturvallisuuskursseja ja työskentelin hiihdonopettajana keräten arvokasta ohjauskokemusta.  Kun tähän yhdistyi reilun kymmenen vuoden opettajakokemukseni eri kouluasteilta, huomasin salakavalasti päätyneeni yhä useammin neuvomaan ja auttamaan muita lajin pariin.

Vaikka kaikkein tärkeintä vapaalaskussa on mielestäni rento hauskanpito, liittyy lajiin paljon tietoja ja taitoja, joiden avulla harrastaminen on alusta asti mukavampaa ja turvallisempaa. Autan mielelläni uusia harrastajia oppimaan nämä taidot sekä annan kokeneemmillekin vinkkejä niin laskutekniikasta, välineistä kuin laskukohteistakin. Oma käsitykseni täydellisestä laskupäivästä on metsälasku kumpuilevassa maastossa kevyempääkin kevyemmässä puuterissa tai leppoisa kesähiihtoretki t-paidassa, jossa juodaan huipulla pullakahveet, lasketaan samettista kesälunta ja päivän lopuksi pulahdetaan alhaalla laaksossa uimaan. Mikä on sinun suosikkisi?

Koulutus: