Tilauskurssit

Vyörytietousluennot ja pelastusharjoitukset

Lumiturvallisuudesta kiinnostunut porukka ja paikka tiedossa, mutta vain kouluttaja puuttuu? Teen mielelläni myös  yksityisiä koulutuksia kaveriporukoille, kerhoille, hiihtokouluille tai muille yksityisryhmille. Tilauskoulutusten pituus ja sisältö on räätälöitävissä ryhmän tarpeiden ja kiinnostuksen mukaan. Esimerkkejä:

Paikan päällä tapahtuvat koulutukset onnistuvat parhaiten alkukaudesta (marras-tammikuu) Pirkanmaan alueella. Olen kuitenkin liikkuvaista sorttia, joten muutkin paikat ja ajankohdat ovat usein järjestettävissä. Vierailen säännöllisesti syksyllä ja alkutalvella esim. Pohjois-Savossa, Varsinais-Suomessa, Päijät-Hämeessa ja Satakunnassa, joten koulutukset näillä alueilla onnistuvat usein ilman suuria matkakuluja. Etäyhteydellä tapahtuvat vyörytietousluennot onnistuvat luonnollisesti paikasta riippumatta ja kaikkiin vuodenaikoihin. 

FINLAV Lumiturvallisuus 1 -kurssit

Kaikille avointen koulutusten lisäksi teen myös yksityisiä FINLAV Lumiturvallisuus 1- kursseja tilauksesta Ruotsissa, Norjassa ja Suomen lapissa.  Kurssien sisältö ja kesto on räätälöitävissä toiveiden mukaisesti. Lyhyt ja tiivis kahden päivän kurssi kattaa FINLAV Lumiturvallisuus 1 -kurssien sisällön.  3-4 päivän kursseihin on taasen mahdollista sisällyttää lasku- ja nousutekniikan opetusta, pidempiä päiväretkiä  sekä enemmän aikaa ja pelivaraa aihealueiden perusteelliseen opiskeluun.

Kaveriporukoiden ja kerhojen lisäksi FINLAV Lumiturvallisuus 1 -kurssi on erinomainen vaihtoehto myös hiihtokoulun lumileiriksi. Kurssi täyttää myös ISIA-päivityskoulutuksen ehdot.

Tilauskurssit onnistuvat parhaiten huhti-toukokuussa Abisko-Riksgränsen-Narvik -alueella, mutta myös muita ajankohtia ja paikkoja kannattaa kysellä. 

Vapaalaskutekniikan opetus

Hyvä laskutekniikka tekee vapaalaskupäivistä hauskempia, mutta sillä on myös oleellinen vaikutus lajin turvallisuuteen. Kuten kaikessa taitojen opettelussa, myös tässä asiassa tärkeintä on runsas, tarkoituksenmukainen ja pitkäjänteinen harjoittelu. Erityisesti aloittelevan vapaalaskijan taitojen kehitys kuitenkin nopeutuu huimasti, kun saa heti harrastuksen alussa ohjausta tekniikan ja taitojen opetteluun. Myös kokeneempi vapaalaskija hyötyy usein muutamista täsmävinkeistä.

Takamaasto eroaa hiihtokeskuksen hoidetuista rinteistä vaihtevuudellaan ja laskutekniikkaa joutuukin usein muokkaaman kulloisen lumiolosuhteen mukaan. Erilaisia takamaastoihin soveltuvia perustekniikoita ja -taitoja on silti mahdollista harjoitella myös Suomen hiihtokeskuksissa hyödyntäen sekä hoidettuja rinteitä, että niiden lähialueita. Teen yhteistyötä Tahkon hiihtokoulun kanssa ja minulta voi varata hiihdonopetustunteja, joissa keskitytään erityisesti hoidetun rinteen ulkopuolellakin toimiviin tekniikoihin suksilla. Voit kysyä minua opettajaksi suoraan hiihtokoulun myyntitoimistolta, mutta helpointa on ottaa aluksi yhteyttä suoraan minuun, jolloin voimme paremmin sopia opetuksen sisällöstä ja ajankohdasta. Yksityisopetuksen hinta on hiihtokoulun hinnaston mukainen ja maksu tapahtuu hiihtokoulun myyntitoimistoon. Tahkolla olen parhaiten tavoitettavissa joulu-tammikuussa.

Myöhemmin keväällä offaritekniikan opettelu onnistuu myös aidommassa ympäristössä eli Norjan ja Ruotsin vuorilla. Tekniikkapäivän aikana liikumme suksilla ja hiomme sekä nousu- että laskutaitoja varmemmiksi. Lisäksi pohdimme olosuhteiden vaikutusta eri tekniikoiden valintaan. Opetuspäivät onnistuvat parhaiten huhti-toukokuussa Abisko-Riksgränsen-Narvik -alueella sekä kesäkuussa Strynin ympäristössä.